понеділок, 7 лютого 2011 р.

Фотогальванічна установка забезпечить 85% необхідної електроенергії

Компанія Scavolini, яка завжди уважно ставилася до проблем навколишнього середовища, недавно ввела в дію першу фотогальванічну установку, яка буде постачати 85% необхідної електроенергії.

Протягом кількох років Scavolini здійснює проект Green Mind, який привів до використання екологічних панелей Idroleb Saviola Group для корпусів усіх кухонь Scavolini, які відрізняються найнижчою емісією формальдегіду, чиї показники навіть нижче обмежень, встановлених найсуворішим японським стандартом F **** (4 зірки), а також до вибору ZeroE Planet: електроенергія, що виробляється тільки поновлюваними джерелами, які, крім того,  мають нульовий вплив на навколишнє середовище "Impatto Zero®".

Фабрика Scavolini є великим підприємством і споживає багато електроенергії. Для збереження навколишнього середовища було вирішено споживати лише "зелену" електроенергію, вироблену поновлюваними джерелами з нульовим впливом на навколишнє середовище. Завершена посадка 5 гектарів лісу (рівних по площі 7 футбольним полям), які відповідають споживання електроенергії за 2009 рік, що дорівнює 2 700 000 кВт/год.

Було вирішено зробити свій внесок у виробництво "зеленої" електроенергії, не використовуючи горючі копалини. Для цього на підприємстві будуть використовуватися дві фотогальванічні установки: перша - розташована на даху нового виробничого приміщення 13 000 кв.м. Вона введена в експлуатацію кілька днів тому, складається з 1520 полікристалічних панелей, площею 2 500 кв.м., її встановлена потужність становить 357 кВт/год. Річна продуктивність оцінюється в 400 000 кВт/год. Це повністю покриває потребу нової структури в електроенергії та гарантує відсутність викидів в атмосферу 213 000 кг СО2, економить 88 000 літрів дизельного палива та зберігає 28 000 дерев. Гаряча вода також буде повністю забезпечуватися сонячними панелями.

Друга установка буде складатися з 36 000 кв.м. панелей аморфного типу з тонкою плівкою, а невелика частина панелей буде зроблена з полікристалів і її встановлена потужність буде складати близько 3100 кВт/год. Річне виробництво буде, приблизно, складати 500 000 кВт/год, що допоможе підприємству досягти повної енергетичної незалежності.